Logo Student Coaching Bie Bie

Student
Coaching
Bie

blog

Eigenlijk werkt het nooit hé?

Eigenlijk werkt het nooit hé?

Wil je meer weten via een vrijblijvend gesprek?

Die planning waar je je nu echt aan zou houden. De goeie bedoelingen. Deze keer laat je je werk niet meer staan. Nu pak je het echt anders aan. Meer structuur. Je nota’s bijhouden. De wekker zetten… Deze keer ben je het echt beu om die stapel werk tot op het laatste nippertje te laten liggen. En… het net niet te halen. Nee, deze keer doe je het anders.

Het lukt je vrijwel altijd

de eerste 2 weken, de eerste maand… Je houdt energiek je nota’s bij, Je print de power points trouw af. Je kijkt in je handboeken. Dat onderwerp voor je paper heb je al. Je negeert dapper de beltonen en berichtensignalen van je telefoon die je wel wat verder hebt gezet maar niet op vliegtuigmodus. Je bent er trots op en er vast van overtuigd dat het deze keer goed gaat.

Maar dan gaat het nieuwe eraf.

Die energie waarmee je begonnen bent is aan het wegebben. Je studentenleven neemt opnieuw meer plaats in, de motivatie om bij je werk te blijven is een stuk minder. Je zakt opnieuw makkelijker af naar je café om je vrienden te ontmoeten. Je laat je opnieuw makkelijk afleiden door Instagram, Twitter, Facebook, Youtube. En je beseft dat je weer bij af staat. En je begint te foeteren op jezelf. En beetje bij beetje geloof je er niet meer in. En het slabakken neemt de overhand.

Je geeft stilaan op

Je denkt dat het niks is voor jou, dat nauwgezette werken. Dat je het niet kunt opbrengen, dat het je te veel is. Dat je de wilskracht niet kunt opbrengen. En je verliest het vertrouwen in jezelf. Je bent moedeloos.

De fout ligt niet bij jou

Wat ik hier beschrijf is zo voorspelbaar, voor zoveel studenten. En weet je wat? De fout ligt niet bij jou. Feit is dat je denkt dat de meeste goeie voornemens, wilskracht en motivatie voldoende horen te zijn. En dat zijn ze niet. Je bent gedoemd tot falen als je daarin blijft geloven.

De strategieën die je toepast werken niet

De reden tot falen ligt niet bij jou, maar bij de strategieën en de methode die je toepast. Wilskracht en motivatie zijn natuurlijk belangrijke pijlers. Maar ze zijn niet de enige. Wat heb je aan veel wilskracht, goeie voornemens, fikse motivatie als de weg die je neemt naar goeie resultaten niet de goeie weg is.

Als je jezelf hierin herkent, dan heb ik graag dat je beseft dat het grotendeels aan de studeerstrategieën ligt die je toepast. Lijk jij zijn er vele andere studenten, die hun best doen maar er niet in slagen goeie resultaten te halen. Die niet slagen.

Slimmer studeren meer resultaat

De strategieën die aangeboden worden bij StudentCoaching-Bie zijn je op het lijf geschreven en daardoor uniek. Ze passen bij joù, jouw vrije tijd zit erin, je me-time, het werken aan papers, voorbereiden van examens, enz. Het gaat hier niet om methodes en strategieën waar iedereen zich in moet kunnen vinden. Nee, het hoort bij jou, bij jou als persoon en als student. Je zult vreemd genoeg merken dat als je efficiënter studeert je meer en betere me-time creëert. En jij bepaalt mee. Het is een samenwerking tussen jou en mij.

Duurzame samenwerking met StudentCoaching-Bie

reikt verder dan je studies. Wat je uit dit coachingtraject meeneemt, neem je de rest van je studietijd mee, kun je op termijn toepassen in je loopbaan en je privéleven. Het is een duurzame investering voor je leven.
Study Smarter Not Harder

ABOUT THE AUTHOR

Kevin Paul began his professional career teaching study skills at the University of Victoria. He has been a student services professional for more than 20 years and has talked with thousands of students about what it takes to be a successful learner. Currently, he is president of Kihon Learning Systems, a company dedicated to helping students of all ages achieve success in their studies. He also serves as Dean of Student Services at Langara College in Vancouver.

Kan StudentCoaching-Bie mij
betere resultaten opleveren?

Iedereen behaalt graag goede resultaten. Maar het is lang niet altijd gemakkelijk. Overloop volgende lijst en vink aan wat je herkent bij jezelf.

Heb je 5 keer ‘Ja’ geantwoord dan heb je duidelijk nood aan/baat bij StudentCoaching-Bie om je op de goede weg te zetten.

Geïnteresseerd in een gratis vrijblijvend gesprek?