Logo Student Coaching Bie Bie

Student
Coaching
Bie

blog

Coaching veel meer dan studeerstrategieën

Coaching veel meer dan studeerstrategieën

Wil je meer weten via een vrijblijvend gesprek?

Sessie Studiebegeleiding veelbelovend maar...

Je kent het. Je gaat naar een sessie studiebegeleiding die je campus aanbiedt. Er zitten heel wat studenten en vol verwachting hoop je daar tips en methodes te krijgen die je concreet zullen helpen. Je komt terug op je kamer, zit achter je bureau en probeert die toe te passen. Je begint er gemotiveerd aan en na een paar pogingen laat je die voor wat ze zijn. Je staart met je hoofd in je handen naar een opdracht, waarna je wordt afgeleid door appjes of YouTube-filmpjes. Hoe goed de besproken strategieën en methodes ook mogen zijn, ze zijn niet op jou gemaakt. Ze zijn gemaakt voor groepen mensen. En jij bent niet een groep. Jij bent jij. Je functioneert op je eigen manier.

Coaching gaat om meer

Het gaat niet enkel om planning en studeermethodes. Coaching is veel complexer dan dat. Niet de methodes, niet de planning, niet enkel het resultaat staat centraal. Wat ben je met alle studeerstrategieën, alle soorten planning, om het even welke benaderingen ter wereld als je niet vertrekt van de student met wie je werkt. Als student ben je uniek. Bij gericht coachen sta jij centraal. Ben je met de kippen op? Een nachtuil? Doe je aan sport? Sta jij altijd met iedereen te praten op een feestje, of voer je liever één goed gesprek in een hoekje met je beste vriend. Hou je van film, of liever muziekoptredens? Ben je vol zelfvertrouwen of heb je juist niet voldoende vertrouwen in jezelf? Je persoonlijkheid staat centraal.

Jij en ik werken samen

Er komt trouwens nog veel meer bij kijken. En met die complexiteit ga ik aan het werk. Alles wordt op jou afgestemd. Op jouw maat. Centraal staat de samenwerking tussen jou en mij. We maken afspraken waar we ons alle twee in vinden. Maar één keer die afspraak gemaakt, verwacht ik ook dat je je daaraan houdt.

Samenwerken wèrkt

Deze manier van coachen is productief. Zonder uitzondering hebben studenten die met me hebben samengewerkt betere resultaten behaald. De dingen die ze gemeen hebben:
Study Smarter Not Harder

ABOUT THE AUTHOR

Kevin Paul began his professional career teaching study skills at the University of Victoria. He has been a student services professional for more than 20 years and has talked with thousands of students about what it takes to be a successful learner. Currently, he is president of Kihon Learning Systems, a company dedicated to helping students of all ages achieve success in their studies. He also serves as Dean of Student Services at Langara College in Vancouver.

Kan StudentCoaching-Bie mij
betere resultaten opleveren?

Iedereen behaalt graag goede resultaten. Maar het is lang niet altijd gemakkelijk. Overloop volgende lijst en vink aan wat je herkent bij jezelf.

Heb je 5 keer ‘Ja’ geantwoord dan heb je duidelijk nood aan/baat bij StudentCoaching-Bie om je op de goede weg te zetten.

Geïnteresseerd in een gratis vrijblijvend gesprek?